Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Krajští kriminalisté vyšetřují pokus vraždy

ZLÍNSKÝ KRAJ: Podezřelý byl policisty zadržen necelou hodinu po oznámení. 

Krajští kriminalisté v současné době vyšetřují násilný trestný čin, který se stal v pondělí ráno na Uherskohradišťsku. Jak již byla veřejnost informována, došlo v jednom z rodinných domů k napadení muže, který tento dům obýval. Toho později nalezli jeho rodinní příslušníci vážně poraněného. Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky, které provedly prvotní úkony, prohledaly budovu a nejbližší okolí a zajistily místo činu. Na základě operativní činnosti na místě události se v podstatě okamžitě rozběhlo pátrání po osobě, u které vzniklo podezření, že za brutálním útokem stojí.
V současné době se případem zabývají krajští kriminalisté, kteří dnes muže obvinili ze spáchání trestného činu vraždy ve stadiu pokusu.
Za zmínku stojí i rychlý průběh všech dílčích úkonů od prvotního oznámení po zadržení podezřelého muže. Operační středisko přijalo oznámení čtyři minuty po desáté hodině a za necelých padesát minut byl muž zadržen v Ostravě našimi kolegy z Moravskoslezského kraje.
K rychlé a úspěšné realizaci přispěla nejen činnost policistů zasahujících na místě činu, ale i úkony provedené operačním střediskem, kriminalisty a ostravskými kolegy. Významně se na dopadení podezřelé osoby podílel i policista uherskohradišťského obvodního oddělení. Tomu se vlastní operativní činností podařilo lokalizovat aktuální místo pobytu hledaného muže.

9. dubna 2024, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem