Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Krajští kriminalisté rozprášili drogový gang

ZLÍNSKÝ KRAJ: Stíháme deset osob, tři pachatelé skončili ve vazbě. 

Po bezmála roční náročné práci na rozsáhlé drogové činnosti zahájili zlínští krajští kriminalisté trestní stíhání osmi mužů ve věku třicet až devětačtyřicet let a dvou žen ve věku osmadvacet a čtyřiatřicet let ze Zlínského kraje pro zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Rozkryli tak sofistikovanou organizovanou skupinu, která vyráběla a distribuovala pervitin.

Kriminalisté v polovině minulého týdne zadrželi na různých místech v kraji jedenáct podezřelých osob. Dále provedli sedm domovních prohlídek a dvě prohlídky nebytových prostor. V rámci domovních prohlídek jsme nalezli důkazní materiály a zajistili finanční hotovost (cca. 1,3 milionu korun), drahé kovy, vozidla, drogy a předměty související s nelegální výrobou drog. Jednalo se o mimořádně rozsáhlý zákrok, na kterém se podílely desítky policistů z celého Zlínského kraje a ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Tři z deseti obviněných následně skončili ve vazbě.

Organizovaná skupina k výrobě používala dostupné lékové přípravky, které nakupovala v zahraničí. Kriminalistům se podařilo prokázat, že obvinění od dubna loňského roku vyrobili nejméně 12 kilogramů pervitinu, který poté distribuovali dalším osobám především z řad toxikomanů ve Zlínském kraji. Takové množství by na černém trhu mělo hodnotu zhruba 18 miliónů korun. 

Deseti osobám vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na dvanáct let. Část této skupiny prováděla i majetkovou trestnou činnost, kradli zboží v obchodech.

Případ dozoruje Krajské státní zastupitelství v Brně – pobočka Zlín.

22. ledna 2024, mjr. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem