Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ani zákaz řízení je neodradil

VSETÍNSKO: Podezíráme je z maření výkonu úředního rozhodnutí. 

Hned několik osob řídících i přes zákaz zastavily v uplynulém týdnu policejní hlídky na Vsetínsku.
V úterý dopoledne kontrolovali policisté jednatřicetiletou řidičku osobního automobilu, která řídila i přes fakt, že jí byl v minulosti vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Policisté ženu zároveň vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol a orientačnímu testu na jiné návykové látky. Testu na alkohol se řidička podrobila s negativním výsledkem, nicméně následný test na drogy již odmítla.
Podobně skončila v úterý večer i kontrola dodávky, kterou policejní hlídka zastavila v Rožnově pod Radhoštěm. Pětatřicetiletá řidička tohoto automobilu usedla za volant taktéž s platným zákazem řízení a k tomu měla při následné zkoušce i pozitivní test na jiné návykové látky.
O několik hodin později (asi hodinu a půl po půlnoci) zastavili policisté v Rožnově pod Radhoštěm další automobil, jehož devatenáctiletý řidič měl taktéž platný zákaz řízení motorových vozidel. Muž se během kontroly zároveň odmítnul podrobit nejen dechové zkoušce na alkohol, ale i orientačnímu testu na jiné návykové látky.
A dalšího řidiče s platným zákazem zastavila policejní hlídka ve čtvrtek odpoledne v Karolince. Ve směru na Vsetín tudy jel osobní automobil, jehož osmasedmdesátiletý řidič má zákaz řízení až do poloviny ledna roku 2026.
Všechny kontrolované osoby jsou nyní podezřelé ze spáchání trestného činu „maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“, za což jim v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

5. dubna 2024, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem