Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Vyryl na kapotu „smajlíka“, škoda dosahuje částky sto tisíc korun 

Vyryl na kapotu „smajlíka“, škoda dosahuje částky sto tisíc korun

Dosud neznámý pachatel způsobil v Třinci z pátku na sobotu majiteli vozidla VW Passat škodu odhadovanou na sto tisíc korun. Výtržník vytvořil nezjištěným předmětem rýhy po celém obvodě vozidla. Lak karosérie poškrábal ve výši klik na všech dveřích, blatnících, nevyhnul se také víku kufru, oběma nárazníkům a svou činnost završil vyrytím znaku typu „smajlík“ o velikosti cca 60 cm v průměru na přední kapotu vozidla.

Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli, mimo jiné, také propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty či trest odnětí svobody až na jeden rok.

Příležitost dělá zloděje

Své o tom ví jednadvacetiletá dívka, která ponechala na zadním sedadle vozidla BMW svůj mobilní telefon. Neznámý zloděj jej po rozbití okna vozidla odcizil ze soboty na neděli z parkoviště u hotelu v obci Stará Ves nad Ondřejnicí, kde bylo vozidlo zaparkováno. Třiatřicetiletému majiteli BMW tak navíc vznikla škoda pět a půl tisíce, kterou vyčíslil za rozbité sklo.

Zloděj se na místě porozhlédl i po dalším lupu, kdy přibližně ve stejné době využil příležitosti a z předního sedadla vozidla Ford Mondeo odcizil volně odložený batoh i s jeho obsahem. I tento okradený muž si ke škodě odcizením může připočíst částku za opravu rozbitého skla.

Policie České republiky upozorňuje, nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, notebooky, peněženky a další. Pamatujte, že i zdánlivá maličkost může přilákat zloděje!!! Rovněž naše lhostejnost zlodějům nahrává, proto je zapotřebí, aby byl jakýkoliv pohyb podezřelých osob mezi zaparkovanými vozidly hlášen Policii ČR.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
19. června 2017

vytisknout  e-mailem