Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

MŘ Ostrava - Nález lidských kosterních ostatků, žádost veřejnosti o pomoc 

Doplňující informace k nálezu lidských kosterních ostatků

Na základě soudní pitvy, která proběhla 12. ledna 2021, můžeme předběžně uvést, že nalezené lidské kosterní ostatky s největší pravděpodobností patří muži ve věku 45 – 65 let. Mohl být vysoký zhruba 170 – 180 cm. Příčina úmrtí nebyla dosud zjištěna. Dále pitva ukázala, že osoba měla v minulosti zlomenou levou lýtkovou kost, která byla špatně zhojená. V příloze naleznete fotografie pořízené z místa nálezu. Jedná se o svršky oblečení, které měla zemřelá osoba v době nálezu na sobě. Soudní pitva bude pokračovat na začátku příštího týdne. Jakmile budeme mít další podrobnosti, budeme vás informovat.

Stále pracujeme i s možnou verzí, že by se mohlo jednat o osobu bez přístřeší. V případě, že poznáte oblečení, které mohlo být zemřelého, obraťte se na tísňovou linku 158.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Včerejšího dne 10. ledna 2022 v odpoledních hodinách poblíž ulice Plzeňská v Ostravě, konkrétně mezi Novou Bělou a Dubinou byly nalezeny lidské kosterní ostatky. Jedná se o místo ve volném prostoru u lesíka. Policisté na místě za přítomnosti soudního lékaře ÚSL Ostrava provedli ohledání místa nálezu, ale klimatické podmínky a stmívání nedovolilo v ohledání pokračovat, tudíž kriminalisté dnešní dopoledne v procesních úkonech na místě pokračovali. Kriminalisty byla nařízena soudní pitva.

Bylo zjištěno, že v daném prostoru se v minulosti zdržovaly osoby bez přístřeší, tudíž jedna z verzí je, že by se mohlo jednat o někoho z těchto osob. Tímto žádáme veřejnost, o poskytnutí jakékoliv informace, která by mohla vést zjištění totožnosti nebo k případnému pohřešování osoby, aby se obrátila a tísňovou linku 158.

dne 13. ledna 2021

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem