Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

MŘ Ostrava - Odhalena varna díky pohotové reakci občanů 

Před koncem roku operační důstojník přes tísňovou linku přijal oznámení od muže, který upozornil na silný zápach po acetonu v jednom z domů v Ostravě – Porubě. Policisté po oznámení vyjeli na místo, aby věc prověřili. Už při vstupu do domu cítili silný zápach po chemikáliích, proto ihned zavolali posilující hlídky a kolegy z kriminální služby a vyšetřování.

Na zákonné výzvy z bytu nikdo nereagoval. Jelikož na místě bylo podezření z možné exploze z důvodu neodborné manipulace při výrobě drog, došlo k násilnému vstupu do bytu. Policisty byly zadrženy dvě osoby. Muž ve věku 41 let a 31letá žena. Při následné kontrole bytu byly nalezeny mimo jiné chemikálie určené k nelegální výrobě psychotropní látky pervitin, velké množství léků, digitální váha či laboratorní technika.

Při výslechu se obě zadržené osoby k nelegální výrobě drog doznaly. Komisař 4. oddělení obecné kriminality Ostrava Poruba oba obvinil ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Také byl u obou podán podnět na vzetí do vazby, který byl pouze u muže soudcem akceptován. Žena je stíhána na svobodě.

Muži hrozí vyšší trest než jeho spolupachatelce. V posledních třech letech za takový čin odsouzen a potrestán. Nyní mu hrozí až desetileté vězení. Ženě hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.

dne 12. ledna 2022

por. Bc. Eva Michalíková

Odkazy do noveho okna

1 Toxi_2

1 Toxi_2 

Detailní náhled

2 Toxi_3

2 Toxi_3 

Detailní náhled

3 Toxi_4

3 Toxi_4 

Detailní náhled

4 Toxi_5

4 Toxi_5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem