Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

Ostrava - Recidivistka opakovaně kradla... nyní je ve vazbě 

„Opakovaně kradla i po odsouzení …. nyní ji hrozí 8letý trest za mřížemi“

Na 39 letou ženu z Ostravy kriminalisté podali návrh na vzetí do vazby a to za opakované krádeže. Těch se dopustila přesto, že v únoru 2020 byla za majetkové trestné činy odsouzena do výkonu trestu s odnětím svobody na dobu osmi měsíců, kam nenastoupila.

Matka pěti dětí, o které se však nestará, krást nepřestala. V minulých dnech ve dvou případech navštívila supermarkety v Ostravě, kde se měla pokusit odcizit zboží. K přenesení zboží měla použít buď rukáv od bundy či kabelku. Uschovat si měla například mléko, zrající kozí sýr či máslo. V obou případech byla vždy zadržena pracovníkem ostrahy a následně předána policistům k dalším procesním úkonům.  

Ženě nyní místo osmi měsíčního trestu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Komisař z Ostravy Přívozu již důvodně podezřelé ženě sdělil obvinění ze spáchání zločinu krádeže.

Vzhledem k tomu, že se tohoto jednání dopustila i přesto, že byla za takový čin v posledních třech letech potrestána, nyní ji v době vyhlášeného stavu nouze hrozí až čtyřnásobně vyšší trest, tedy od dvou do osmi let.

por. Bc. Eva Michalíková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 7. dubna 2020

vytisknout  e-mailem