Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

MŘ Ostrava - Po obsluze benzínky chtěl cigarety a poté vytasil zbraň… 

Na začátku října operační důstojní přijal oznámení prostřednictvím tísňové linky 158 o loupežném přepadení ve Slezské Ostravě. Obsluha čerpací stanice do telefonu uvedla, že k prodejnímu okénku přišel muž, který si chtěl koupit cigarety. Jak mu je žena podávala, viděla, že v ruce držel věc připomínající střelnou zbraň. Následně řekl, aby mu vydala všechnu hotovost. Zareagovala zavřením okénka a neznámý pachatel se dal na útěk. Na místo se rozjelo několik policejních hlídek, psovod se služebním psem, ale také kriminalistický technik. Propátrávali okolí, ale pachatel stačil z místa utéct.

Po vyhodnocení kamerového záznamu z benzínové čerpací stanice muži zákona neměli téměř žádný popis pachatele. Případem se začali zabývat kriminalisté z oddělení, které se specializuje na odhalování násilné trestné činnosti. Zajišťovali důkazy, vyhodnocovali kamerové záznamy a nakonec se postupně i díky místní a osobní znalosti dopracovali k možnému podezřelému. Tím byl teprve 20letý muž, který má jeden záznam v rejstříku trestu. Jak se u výslechu ukázalo, obviněný měl místo střelné zbraně v ruce držet maketu krátké pistole v provedení zapalovače.

Komisař 9. oddělení obecné kriminality Ostrava zahájil trestní stíhání a obvinil 20letého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Také byl podán podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován.

dne 18. ledna 2022

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem