Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

Krádež okrasných ryb ze zoologické zahrady v Ostravě 

Ostravští kriminalisté 2. oddělení obecné kriminality prověřují okolnosti krádeže okrasných ryb, které se dopustil dosud neznámý pachatel. Rybičky zmizely v  období od 23. října do 26. října z ostravské zoologické zahrady na ulici Michálkovická. Bylo zjištěno, že se ztratilo celkem 16 kusů Kaprů Koi a 1 kus Jesetera Ruského v celkové hodnotě 85.000,- Kč.

Kriminalisté prověřují veškeré okolnosti tohoto činu. Zabývají se mimo jiné i způsobem, jakým je mohl neznámý pachatel odcizit. Jednou z variant je vylovení ryb pomocí rybářských sítí. Druhou variantou se pachatel mohl ryb zmocnit tak, že nejdříve ryby omráčil pomocí elektrického proudu a poté je odcizil.

Policisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení z podezření ze spáchání zločinu krádež. Vzhledem k tomu, že skutek se stal v době vyhlášeného nouzového stavu, pachateli za jeho jednání hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Žádáme případně svědky, kteří mohou ke skutku přispět jakoukoliv informací, aby se obrátili na linku 158.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o vzácný druh ryb, také žádáme odbornou veřejnost, která by mohla svou informací přispět k objasnění trestného činu, aby se obrátila na linku 158.

Za jakékoliv poskytnuté informace předem děkujeme.

por. Bc. Eva Michalíková

25. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem