Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

Ostrava - Do hodiny měl hned dvakrát loupit …. 

Kriminalisté na základě operativní činnosti, vyhodnocených stop a důkazních materiálů téměř okamžitě ztotožnili možného pachatele loupežného přepadení. Jak se později ukázalo, tím byl 23letý muž z Ostravy. Policisté kriminální služby zabývající se pátráním po osobách, podezřelého muže zadrželi následující den v ranních hodinách.

První skutek se stal v neděli 13. září 2020 kolem 21:45 hodiny. Nezletilý chlapec ve věku 16 let se právě vracel v Ostravě – Porubě z tanečních, kdy ho oslovil neznámý muž. Nejdříve ho požádal o 20,- Kč na jídlo. Poté, co mu mladík nevyhověl, rozhodl se peněz zmocnit násilím. Nejdříve mu měl slovně vyhrožovat fyzickou újmou a nakonec si měl z kapsy kalhot vzít 80,- Kč sám. Z místa činu následně odešel. 

V druhém případě o hodinu později přistoupil k 23 letému muži v Ostravě – Porubě a dožadoval se 30,- Kč. Zpočátku ho poškozený muž nebral vážně a žádné peníze nevydal. Poté co mu měl začít vyhrožovat fyzickou újmou, poškozený muž z obavy o svůj život a zdraví vyndal z kapsy peněženku, ve které měl 1.000,- Kč. Pachatel z místa činu odešel jak s penězi, tak i s igelitovými taškami, které měl poškozený muž položit na zem.

Komisař ze 4. oddělení obecné kriminality z Ostravy muži sdělil obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Obviněný muž do výslechu uvedl, že svého jednání lituje. Neměl v plánu loupit, ale měl hlad. Pár stovek stačil utratit za jídlo. Zbylé peníze byly zajištěny policisty a budou vráceny do rukou majitelů.

por. Bc. Eva Michalíková

dne 24. září 2020

vytisknout  e-mailem