Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

Ostrava - Vybírala zálohy na dovolené, které si měla nechat pro svou potřebu… 

V polovině roku 2019 kriminalisté ze 7. oddělení obecné kriminality z Ostravy zahájili úkony trestního řízení ze spáchání přečinu zpronevěry. Oznámení na svou zaměstnankyni učinila poškozená cestovní kancelář, která při inventarizaci zjistila finanční nesrovnalosti.

Následoval vyšetřovací proces, během kterého kriminalisté shromažďovali důkazní materiály, aby podezřelé mohli její vinu dokázat. Tou má být žena ve věku čtyřiadvaceti let. V cestovní kanceláři pracovala jako referentka po dobu 6 měsíců. V této době také mělo dojít k finančnímu manku. Po zaměstnankyni bylo opakovaně žádáno, aby doložila originál pokladní doklady, které byly zaplaceny klienty cestovní agentury. Tyto však nedodala, proto došlo na začátku roku 2019 ke kontrole pokladny. V té měla být uložena finanční hotovost, která z větší části chyběla. Referentka si měla větší obnos několika desítek tisíc korun odnést domů z důvodu, aby je v kanceláři nikdo neodcizil. Peníze sice vrátila, ale následovala hloubková kontrola. Při té bylo zjištěno, že v patnácti případech měla vyinkasovat zálohu na zájezdy a tuto nepřiznat. Celkem si ke své mzdě měla přilepšit o částku 330.000,- Kč. K samotnému činu se žena nedoznala a také se odmítla k věci vyjádřit.

Komisař na začátku minulého týdne ženě sdělil obvinění ze spáchání přečinu zpronevěry, za což ji nyní hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Vzhledem k tomu, že obviněná žena je dosud bezúhonná, probíhá vyšetřování na svobodě.

por. Bc. Eva Michalíková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 20. ledna 2020

vytisknout  e-mailem