Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Skvělá práce policistů

Táborsko – Policisté dopadli pachatele rozsáhlé majetkové trestné činnosti. 

Táborským policistům se díky perfektní práci a skvělé místní znalosti podařilo zadržet pachatele rozsáhlé majetkové trestné činnosti. Na svědomí jí má mít padesátiletý muž z Táborska.

Uplynulou sobotu si jeden z táborských policistů, v době mimo službu, všiml podezřelého vozidla značky Suzuki Jimmy, které jelo Týnskou ulicí v Táboře. Byl přesvědčen, že po zmiňovaném vozidle bylo vyhlášeno pátrání jako po odcizeném, což se vzápětí potvrdilo. Informace okamžitě předal svým kolegům a vydal se za odcizeným vozidlem.  Policisté společně řidiče zadrželi. Jak se následným šetřením ukázalo, měl toho na svědomí mnohem víc než jen odcizení vozidla na Jihlavsku.

Kriminalistům se podařilo mu prokázat jedenáct majetkových trestných činů, kterých se měl dopouštět od února letošního roku na Táborsku, Příbramsku, Rokycansku a Jihlavsku. Zaměřoval se především na krádeže peněz v restauracích, penzionech a hotelích. V podnicích byl vždy jako zákazník. V nestřeženém okamžiku odcizil z prostoru za barovým pultem peněženku s tržbou. V jednom případě kradl v obchodě na Táborsku, kde vnikl do místnosti pro zaměstnance a odcizil z ní dámskou peněženku s osobními doklady a platební kartou. Peníze kradl i v nehtovém studiu na Příbramsku. Tamtéž se vloupal i do jednoho z pokojů v penzionu, kde byl ubytován. Z pokoje odcizil mimo jiné klíčky od vozidla značky Ford Mondeo, s kterým následně odjel a dále jej užíval. S tímto vozidlem natankoval u jedné z benzínových čerpacích stanic na Táborsku pohonné hmoty a nezaplatil.

Škoda, kterou měl způsobit, byla vyčíslena na více než 300 tisíc korun.

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování v uplynulých dnech zahájil usnesením jeho trestní stíhání. Muž je obviněn ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Návrh soudce akceptoval a poslal padesátiletého muže do vazební věznice. Policisté stále na případu intenzivně pracují.

Obviněný je v případě prokázání viny ohrožen sazbou odnětí svobody na jeden rok a pět let.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

25. července 2023

vytisknout  e-mailem