Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Šíření poplašné zprávy

Jindřichův Hradec – Podezřelý muž byl vypátrán v den spáchání trestného činu. 

Dne 24. listopadu 2023 předali policisté sdělení podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy třiačtyřicetiletému muži ze Strakonicka. Svého protiprávního jednání se dopustil 23. listopadu 2023 tím, že na telefon zaměstnance ubytovny TJ Slovan v Jindřichově Hradci zaslal SMS zprávu ve znění: „ na pokoji 16 jsem nechal bombu“. Na místo byli ihned vysláni policisté z místního obvodního oddělení, kynolog a kriminalisté. Dále byli přivoláni kynologové s vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin a policejní pyrotechnik. Daná lokalita byla evakuována a prostor zajišťovali i příslušníci Hasičského záchranného sboru a městští strážníci. Prohlídkou nebylo nic nalezeno, takže po pár hodinách byl stav uveden do běžného provozu a evakuované osoby se mohly vrátit do svých pokojů. 

Policisté muže, který SMS zprávu zaslal, po pár hodinách vypátrali a zadrželi jej.  Prověřováním bylo zjištěno, že se stejného skutku již v minulosti dopustil a byl za něj odsouzen.

Věc je zpracovávána ve zkráceném přípravném řízení a muž tak během dvou týdnů poputuje před soud, kde si vyslechne za své jednání trest. Jelikož se stejného jednání dopustil v minulosti, hrozí mu trest odnětí svobody od 1 do 5 let.

nprap. Věra Mžiková, jh.pis@pcr.cz

27. listopadu 2023

vytisknout  e-mailem