Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nulová tolerance

Jihočeský kraj - Policisté zastavili více jak 600 vozidel. 

Minulý týden, z pátku na sobotu, proběhla na území našeho kraje dopravně bezpečnostní akce pod názvem „Nulová tolerance“ a to v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, s cílem snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování ustanovení o zákazu požívání alkoholických nápojů nebo omamně psychotropních látek před nebo během jízdy řidiči motorových a nemotorových vozidel.

Do akce bylo nasazeno na šest desítek strážců zákona z řad pořádkové a dopravní policie, kdy zastavili a zkontrolovali 614 vozidel různých typů. Přitom zjistili 82 přestupků.

Nejčastější prohřešek byl zaznamenán na úseku porušení nejvyšší dovolené rychlosti v jízdě 34 případů, v 7 případech byl zjištěn alkohol a ve 3 případech OPL. Neopomíjeli jsme ani technický stav, kdy problém měli v 25 případech řidiči motorových vozidel.

Jak sami pozorujete, pomalu nastupuje jarní počasí, kdy nejen se zvyšují teploty a mnoho měst začíná s úklidem pozemních komunikací od posypového materiálu. Přesto vám doporučujeme, aby jste s přezutím zimních pneumatik na letní ještě počkali, kdy především v ranních a večerních hodinách je silnice stále chladná a více jak měsíčním odkladem změny „obutí vašeho plechového stroje“ předejdete případnému smyku v zatáčkách.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

20. února 2024

vytisknout  e-mailem