Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež věcí ze stanů

Tábor – Roudná – Zloděj způsobil škodu za téměř 17 tisíc korun. 

Každoročně s příchodem sezóny letních dovolených začínají policisté řešit případy krádeží věcí ze stanů a rekreačních chatek v autokempech. Abyste nebyli nepříjemně zaskočeni a překvapeni tím, že se stanete obětí zloděje, je třeba mít stále na paměti, že stan ani rekreační chatka se nedá zabezpečit jako dům. Pro pachatele je velice snadné věci z těchto objektů nepozorovaně během krátké chvíle odcizit a to například i v době, kdy poškození ve stanu spí. O tom se přesvědčilo několik rekreantů, kteří si přijeli odpočinout na Táborsko.

Dosud neustanovený pachatel kradl v nočních hodinách dne 1. července v jednom z kempů v Roudné na Táborsku. Zloděj postupně vnikl do čtyřech stanů, kde spali poškození. Ze tří stanů odcizil z nalezených peněženek peníze a dále speciální otvírací nůž značky Goldsteel. Po vniknutí do čtvrtého stanu byl vyrušen jedním z bydlících a utekl neznámo kam.

Po zloději pátrají soběslavští policisté. Pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody. Svým jednáním způsobil škodu za téměř 17 tisíc korun.

Přinášíme proto několik rad, jak minimalizovat nebezpečí okradení:

  • Na dovolenou si neberte cenné věci, a když není vyhnutí a vzít si je musíte, nenechávejte je bez dozoru.
  • Stan i chatku vždy řádně uzamkněte (zip stanu na příklad visacím zámkem) a to i v noci, když uvnitř spíte.
  • Při nocování mějte všechny cenné věci, doklady, klíče od auta a finanční hotovost u sebe. Ve stanu je ukládejte k hlavě a ne k nohám. Nenechávejte je v žádném případě v předsíňce stanu či chatky.
  • Cenné věci, finanční hotovost, osobní doklady nebo platební karty nenechávejte bez dozoru ani uložené ve vozidle. Mějte na paměti, že auto není trezor.
  • Nevozte s sebou větší finanční hotovost, pokud možno, plaťte platební kartou. PIN kód k bankovním kartám nikdy nemějte uložen u karty.
  • Pokud je v recepci kempu možnost uložení cenných věcí do trezoru, využijte této služby.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

3. července 2023

vytisknout  e-mailem