Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - muž měl vyhrožovat nožem 

„Kdo na něj nožem, ten po něm kroužkem“

Třinečtí policisté nyní prověřují případ nebezpečného vyhrožování, kterého se měl dopustit čtyřiadvacetiletý muž v obci Třinec. Ten v uplynulém týdnu vyrazil vstupní plastové dveře panelákového domu, kterými se poté dostal dovnitř. V přízemí pak měl kopnout ještě do dalších dveří, vedoucí do jednoho z bytů. Než stihli jeho nájemci zareagovat, vydal se k odchodu. 

Agresor byl však zahlédnut nájemníky skrze okno v přízemí, ze kterého se rozhodli vyskočit a vzít spravedlnost do vlastních rukou. Nemilé překvapení je však čekalo, když zmíněnému muži nadběhli a spatřili nůž, který držel v ruce. Tím se pak měl pokusit bodnout jednoho ze svých pronásledovatelů, a to muže ve věku devětadvaceti let. Současně měl podezřelý vykřikovat, že muže pobodá a zabije. Napadaný muž se útoku bránil házením plastových kroužků používaných k uchycení záclon, kterými se snažil útočníka zasáhnout do obličeje. Zhruba po patnácti minutách slovních rozepří zabodnul nůž do země, přičemž této šance napadaný muž využil a nůž odstranil z jeho blízkosti. V té době již na místo dojížděla hlídka státní i městské policie. Agresor byl policisty obvodního oddělení Třinec zadržen a umístěn do policejní cely. Zajištěn byl také nůž, kterým muže ohrožoval. 

Prověřováním okolností případu bylo zjištěno, že se tyto osoby znaly. Svou roli mohly v případu sehrát i psychotropní látky, které pravděpodobně účastníci sporu příležitostně užívají. Útočníkovi nyní za trestný čin nebezpečné vyhrožování hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství Moravskoslezského kraje
2. února 2018

vytisknout  e-mailem