Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek - Místek - Opilý boural a od nehody odešel 

Třinečtí policisté sdělili v těchto dnech podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky čtyřiačtyřicetiletému řidiči osobního motorového vozidla značky VW Golf, který v obci Třinec – Konská sjel do silničního příkopu a naboural do oplocení rodinného domu. Po nehodě pak z místa činu odešel, aniž by věc ohlásil policii. Na místo dorazil až v doprovodu policistů, kteří jej následně dohledali.

Odborným měřením na přítomnost alkoholu v dechu bylo muži z Třinecka naměřeno téměř tři promile alkoholu. Za jeho jednání mu nyní hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Díky jeřábníkovi přišli o elektrickou energii

Obyvatelé města Třinec a dalších přilehlých obcí přišli v sobotu 14. října v odpoledních hodinách díky neopatrnosti stavebního dělníka o elektrickou energii. Čtyřiašedesátiletý řidič nákladního vozidla značky Tatra při couvání zapomněl na vytažené rameno, se kterým ukládal skleněné díly protihlukové stěny. Ramenem poté zavadil o vedení vysokého napětí, následkem čehož došlo k jeho přetržení a výpadku elektrické energie na území města Třinec, částí Podlesí, Oldřichovice, Nebory a obce Ropice. Přetržením bylo dotčeno pětadvacet trafostanic.

Škoda byla předběžně poškozenou společností odhadnuta na třicet tisíc korun. Muž je zároveň podezřelý z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
16. října 2017

vytisknout  e-mailem