Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Policisté zadrželi pachatele, který se vloupal do čtyř rekreačních chat 

Policisté obvodního oddělení ve Frýdlantu nad Ostravicí zadrželi v neděli odpoledne v obci Staré Hamry jedenašedesátiletého muže, který se vloupal do čtyř rekreačních chat. Kradl nejen potraviny, ale především alkohol. Muž, který byl nedávno propuštěn z výkonu trestu, se po celý minulý týden vloupával do rekreačních chat na území Beskyd, kde nejen kradl, ale v některých chatách také přespával. Do jedné vnikl dokonce hned dvakrát. Muž nepohrdl různým alkoholem, ať už se jednalo o různé druhy pálenek, víno, či pivo, který spolu s odcizenými potravinami konzumoval v lese.  Z důvodu probíhajícího prověřování nebyla dosud stanovena výše způsobené škody.

Nejen že se muž svým jednáním dopustil přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody, ale jelikož mu byl Okresním soudem ve Frýdku Místku navíc uložen zákaz pobytu v okrese Frýdek-Místek, dopustil se také přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

V současné době je s mužem vedeno zkrácené přípravné řízení, ve kterém mu za uvedené skutky hrozí až tři roky za mřížemi.    

Hořelo vozidlo za více jak pět set tisíc korun

Policisté územního odboru Frýdek-Místek byli dne 10. září 2017 v brzkých ranních hodinách vysláni k hořícímu osobnímu motorovému vozidlu značky BMW do obce Staré Hamry. Na místě zasahovali mimo jiné i složky Hasičského záchranného sboru spolu s dobrovolnými hasiči. Škoda na vozidle byla majitelem cizí státní příslušnosti vyčíslena na částku přesahující pět set tisíc korun. 

Naši policisté pracují jak s verzí technické závady, tak s verzí úmyslného zapálení. V případě, že se následným prověřováním a vyhodnocením zajištěných stop prokáže úmyslné zapálení, hrozí pachateli za přečin poškození cizí věci trest odnětí svobody v délce trvání od šesti měsíců až na tři léta.   

Jedenadvacetiletá žena byla zadržena při krádeži cukrářského zboží

S kradeným zbožím byla za pokladní zónou jedné z prodejen potravin na Frýdeckomístecku, zadržena jedenadvacetiletá žena. Tato si dne 10. září 2017 krátce po třetí hodině odpolední uschovala do své dámské kabelky několik kusů cukrářského zboží, s čímž se následně snažila projít přes pokladní prostor bez zaplacení. Jejího počínání si však všiml pracovník ostrahy, který mladou ženu i s lupem zadržel.   

Žena se tohoto jednání dopustila i přes to, že již byla v minulosti za obdobný čin majetkového charakteru odsouzena rozsudkem Okresního soudu v Karviné. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, ve kterém jí hrozí za její jednání trest odnětí svobody až na dvě léta. 

nprap. Karolína Bělunková
Oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
11. září 2017

vytisknout  e-mailem