Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Zdržoval se na území České republiky neoprávněně 

Policejní hlídkou obvodního oddělení ve Frýdlantu nad Ostravicí byl na konci minulého týdne v odpoledních hodinách v obci Ostravice zadržen cizinec, u kterého policisté zjistili, že se na území České republiky zdržuje neoprávněně. Třiadvacetiletému muži byl rozsudkem Okresního soudu ve Frýdku Místku uložen mimo jiné také trest vyhoštění, a to za majetkovou trestnou činnost, kterou páchal na našem území. 

V současné době je s mužem vedeno zkrácené přípravné řízení, ve kterém mu za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.    

Odcizil k plotu uzamčené jízdní kolo

O řádně zajištěné pánské jízdní kolo přišel v sobotu dne 3. března 2018  jeho 22letý majitel. Poškozený muž si své jízdní kolo řádně uzamkl lankovým zámkem k oplocení rodinného domu v obci Ostravice, odkud mu jej v době od 11:00 hodin do 13:00 hodin odcizil zatím neznámý pachatel. Spolu s jízdním kolem také odcizil cyklistickou přilbu, která byla na kole zavěšena. Majiteli byla touto krádeží způsobena škoda za více jak sedm tisíc korun.   

Policisty byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádež, za což může být pachatel potrestán až dvouletým trestem odnětí svobody.  

Neznámý vandal poškodil lak vozidla

Z přečinu poškození cizí věci je v současné době podezřelý neznámý pachatel, který v době od 18:00 hodin dne 3. března 2018 do 10:00 hodin dne 4. března 2018 poškodil lak u zaparkovaného osobního motorového vozidla Škoda Octavia v obci Brušperk. Do laku vozidla učinil hned několik rýh, které vedly přes pravý přední blatník, či přední pravé dveře. Tímto jednáním způsobil neznámý pachatel 43letému majiteli škodu na poškození vozidla v předběžné výši 20tisíc korun. 

Policisté obvodního oddělení Brušperk na místě provedli veškeré úkony spojené s řádným zadokumentováním věci. V případě vypátrání pachatele mu za tento čin hrozí až jeden rok za mřížemi. 

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
5. března 2018

vytisknout  e-mailem