Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Řidič už v poledne měl přes tři a půl promile alkoholu v dechu 

V současné době je policisty z obvodního oddělení Jablunkov vedeno zkrácené přípravné řízení s šestatřicetiletým mužem, který je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž jako řidič osobního motorového vozidla Škoda Octavia byl v pondělí kolem dvanácti hodin kontrolován v obci Jablunkov a to v rámci běžné silniční kontroly. Už v prvním okamžiku policistům bylo zřejmé, že je muž v podnapilém stavu. Následným odborným měřením bylo řidiči naměřeno více jak tři a půl promile alkoholu v dechu. Na základě tohoto zjištění byl muži na místě odebrán řidičský průkaz.

Za tento čin může být řidiči uložen trest odnětí svobody v délce trvání až na jeden rok.

Mladík byl okraden na lavičce

Poškozený osmnáctiletý mladík v pondělí odpoledne seděl na lavičce autobusové zastávky v Třinci a čekal na příjezd autobusu. Čekání mu však znepříjemnil dosud neznámý pachatel, který využil chvíle nepozornosti a odcizil muži černou koženou peněženku, kterou měl položenou vedle sebe. V této byla uložena mimo jiné finanční hotovost, občanský průkaz a také platební karta. Poškozenému tak vznikla škoda dosahující částky sedm set korun.

Policisté z obvodního oddělení Třinec zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku za což pachateli po jeho dopadení může hrozit pobyt za mřížemi až na dva roky.

prap. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
20. června 2018

vytisknout  e-mailem