Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Příležitost dělá zloděje 

Řidič osobního vozidla značky Škoda Pick-up začátkem tohoto týdne v ranních hodinách zaparkoval auto před jednou z firem v obci Sviadnov a od tohoto se na chvilku vzdálil, aniž by vůz uzamknul. Prozíravý pachatel využil chvilky nepozornosti padesátiletého řidiče a z nezajištěného vozidla měl odcizit mobilní telefon a také finanční hotovost. Škoda přes deset tisíc korun tak vznikla poškozené společnosti. 

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež, za což pachateli po jeho dopadení hrozí pobyt za mřížemi na dvě léta.

Každá věc někomu patří

V úterý 28. srpna 2018 v brzkých ranních hodinách si dosud neznámý pachatel přisvojil nálezem peněženku, která mu neříkala pane. Tuto měl poškozený odložit před jednou z prodejen ve městě Třinec. Podezřelý se tak měl nálezem obohatit mimo jiné finanční hotovostí, občanským průkazem, platební kartou i SIM kartou. Třiadvacetiletému muži tak vznikla škoda do dvou tisíc korun. 

Policisté obvodního oddělení Třinec v této věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli po jeho dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

prap. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
29. srpna 2018

vytisknout  e-mailem