Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - vloupání do objektů 

Policisté z obvodního oddělení Frýdku-Místku v těchto dnech pátrají po dosud neznámých pachatelích, kteří se hned ve svou případech měli vloupat do objektů a z těchto odcizit jízdní kola. V prvním případě v přesně nezjištěné době během minulého týdne se vloupal do sklepních prostor v jednom z panelových domů ve Frýdku-Místku. Do těchto se dostal tak, že překonal mříže a následně poškodil vstupní dveře vedoucí do sklepní kóje, ze které následně odcizil pánské horské jízdní kolo modré barvy. Poškozenému tak způsobil škodu za deset tisíc korun. 

V druhém případě dosud neznámý pachatel v neděli během dopoledne vnikl na pozemek rodinného domu ve Starém Městě, kde z garáže odcizil pánské jízdní kolo černé barvy. Pachatel to měl o to jednodušší, že zahrada i garáž byla volně přístupná. Poškozené tak vznikla škoda zhruba za osm tisíc korun.

Policisté v těchto věcech zahájili úkony trestního stíhání ze spáchání z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli v případě dopadení hrozí dvouleté vězení. 

Při této příležitosti bychom chtěli připomenout a apelovat na majitele nemovitostí, aby si zabezpečili svůj majetek, nedávali příležitost zlodějům, stačí opravdu okamžik a chvilka nepozornosti a můžou tak přijít o své věci a stát se tak oběťmi trestného činu. Doporučujeme zamykání nejen vstupních dveří, ale také branek i přesto, že se obyvatelé nachází na svém pozemku či domě. Velkou pomocí jsou také dobré sousedské vztahy a vzájemná kontrola majetku. A v neposlední řadě doporučujeme nenechávat na zahradě žádné cenné věci.

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
24. června 2019

vytisknout  e-mailem