Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Zapálený kontejner pozoroval ze střechy protějšího domu 

Policisté obvodního oddělení ve Frýdku-Místku dopadli pachatele, který měl na konci minulého týdne zapálit kontejnery určené na svoz komunálního odpadu. Dvaadvacetiletý muž si při noční procházce ulicemi obce Frýdek-Místek vyhlédl dva na sobě nezávisle stojící kontejnery na komunální odpad, které měl poté také zapálit.  Muž následně policistům uvedl, že jelikož byl zvědavý, jak takový plastový kontejner hoří, proto jej po zapálení pozoroval z protějšího domu. V důsledku zahoření byly poškozeny tři kontejnery za skoro devět tisíc korun. 

V současné době je s mužem vedeno zkrácené přípravné řízení, ve kterém mu za přečin poškození cizí věci hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.  

Policisté dopadli pachatele, který se vloupal do bytu

Pachatele, který se uprostřed tohoto týdne vloupal do bytu v prvním patře domu ve Frýdku-Místku, dopadli frýdeckomístečtí policisté. Do bytu v prvním patře se mu mělo podařit vniknout přes pootevřené okno a z něj si měl následně odnést televizor a notebook. Touto krádeží způsobil více jak deseti tisícovou škodu. Čtyřiadvacetiletý pachatel se uvedeného jednání měl dopustit i přes to, že již v minulosti byl za obdobný skutek potrestán a odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Ostravě. 

Ve zkráceném přípravném řízení hrozí muži za tento čin až tříletý trest odnětí svobody.  

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
16. března 2018

vytisknout  e-mailem