Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - S odcizeným zbožím utekli z prodejny 

S odcizeným zbožím utekli z prodejny 

Jedenadvacetiletý muž měl na začátku měsíce března vstoupit na prodejní plochu jednoho z  hypermarketů v obci Třinec, odkud odcizil čtyřicet kusů náhradních hlavic pánského holicího strojku v hodnotě skoro tři tisíce korun. Uvedené zboží si uschoval do své kapsy, bez zaplacení prošel pokladním prostorem a následně z prodejny utekl.     

Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za obdobný skutek odsouzen a potrestán rozhodnutím Okresního soudu ve Frýdku-Místku.

Podobného jednání se dopustil také jedenatřicetiletý muž, který měl dne 3. května 2017 ve večerních hodinách odcizit z prodejny potravin na Frýdecko-Místecku několik kusů drogistického zboží a jednu plechovku slazeného mléka. Poté bez zaplacení utekl z prodejny, čímž poškozené společnosti způsobil více jak dvou set korunovou škodu.  

I tento muž se uvedeného skutku dopustil, ačkoliv byl již v minulosti rozsudkem okresního soudu ve Frýdku-Místku za obdobný čin odsouzen a potrestán.     

V obou případech je ve věci vedeno zkrácené přípravné řízení, za což pachatelům hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až tří let. 

Fyzicky napadl hosta restaurace

Policisté obvodního oddělení ve Frýdlantu nad Ostravicí dne 3. května 2017 sdělili podezření osmadvacetiletému muži pro přečin ublížení na zdraví. Ten měl v polovině měsíce března v nočních hodinách v jedné z místních restaurací v obci Frýdlant nad Ostravící po vzájemné slovní rozepři fyzicky napadnout čtyřiadvacetiletého hosta a způsobit mu tak zlomeninu čelisti.

Za tento čin může být muži uložen trest odnětí svobody v délce trvání až na tři léta.

nprap. Karolína Bělunková
Skupina tisku a prevence
Územní odbor Frýdek-Místek
5. května 2017

vytisknout  e-mailem