Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Shořel včelín se čtrnácti úly 

Policisté obvodního oddělení v Nošovicích prověřují v těchto dnech okolnosti a příčiny vzniku požáru včelína na Frýdecko-Místecku. Maringotku, ve které byl včelín umístěn, nalezl zcela shořelou její majitel dne 2. října 2017 kolem 13:00 hodiny. Jednasedmdesátiletý včelař tak vlivem požáru přišel nejen o maringotku, ale především o čtrnáct úlů a o čtyři kusy včelstev.  Škoda byla v tomto případě vyčíslena na skoro čtyřicet tisíc korun. 

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci. V případě, že v průběhu prověřování bude zjištěno úmyslné zapálení, hrozí pachateli za toto jednání až jeden rok za mřížemi.  

Z lesa odcizil osm smrků

V době od 1. září 2017 do 1. října 2017 bylo dosud neznámým pachatelem v obci Písek vytěženo z lesního porostu celkem osm vzrostlých smrků. Uvedenou skutečnost oznámil na obvodní oddělení Jablunkov pětapadesátiletý majitel s tím, že škoda, kterou mu neznámý pachatel způsobil, dosahuje částky třicet tisíc korun.   

Za přečin krádež tak může byt pachatel potrestán trestem odnětí svobody až na dvě léta, zákazem činnosti, propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty. 

V jeden den kradl ve dvou prodejnách 

Sedmadvacetiletý muž v dopoledních hodinách dne 2. října 2017 zavítal do jedné prodejny s potravinami ve Frýdku-Místku, kde si do kapsy své bundy uschoval láhev alkoholu. Následně i s košíkem plným potravin prošel bez zaplacení pokladním prostorem. I přesto, že byl pachatel osloven pracovníkem ostrahy, se mu i s lahví alkoholu podařilo z prodejny utéct. 

Při druhé krádeži, kterou zanedlouho provedl v prodejně se sportovním zbožím, byl však obsluhou prodejny zadržen a následně předán policejní hlídce. Zde si sedmadvacetiletý pachatel ve zkušební kabince po odstranění bezpečnostních kódů oblékl pod svůj oděv tepláky a sportovní bundu. 

Škoda, kterou muž svým jednáním způsobil poškozeným společnostem, přesahuje částku šest tisíc pět set korun. Za přečin krádež mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 

nprap. Karolína Bělunková
Oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
3. října 2017

vytisknout  e-mailem