Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Vykradl zahradnictví 

Dosud neznámý pachatel se v uplynulých dnech na Frýdeckomístecku vloupal do zahradnictví, ze kterého odcizil stromy, květiny a jiné v hodnotě téměř čtyř set tisíc korun.

Zloděj překonal visací zámky celoplošně oploceného areálu firmy, čímž došlo k uvolnění jednoho pole oplocení a jeho pádu na zem. Poté poškodil uzavřený a uzamčený fóliovník, v jehož zadní stěně vytvořil otvor 2m x 1,5m. Po  vniknutí dovnitř odcizil například pět kusů Bromélií, fontánu z foukaného polystyrénu za čtyřiatřicet tisíc korun a šest kusů Ligustrum. Z pozemku dále sebral ještě jalovec stříhaný do tvaru bonsaje v hodnotě pět a čtyřiceti tisíc korun, převislý cedr, několik desítek borovic, téměř dvacet jalovců, smrčky, cedry, javory, modříny a další.

Jelikož pachatel svým jednáním způsobil větší škodu, může jej soud potrestat až pětiletým pobytem za mřížemi.

Uklouznutí přišlo draho

Nepříjemnou chvilku přichystal v sobotních podvečerních hodinách zloděj „gentleman“ třiadvacetileté ženě z Frýdku-Místku. Té nejprve pomohl vstát poté, co při venčení svého pejska uklouzla na trávě. Vše se zdálo býti v pořádku do doby, než zjistila, že v kapse bundy postrádá svůj mobilní telefon a peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Dosud neznámý zloděj tak pravděpodobně využil příležitost ke svému obohacení.

Za jeho jednání mu může být uložen trest odnětí svobody až na dvě léta.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
11. prosince 2017

vytisknout  e-mailem