Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Tak dlouho chodil s kanystrem pro naftu, až byl policisty dopaden… 

Policisté zhruba dva měsíce pátrali po neznámém pachateli, který kradl motorovou naftu z nádrží různých pracovních strojů (například z nákladních vozidel, cisteren, bagrů…) a to na několika místech na Frýdeckomístecku. Poslední jeho čin se mu stal osudným a při krádeži motorové nafty ve Sviadnově, byl policisty dopaden. 

Důvodně podezřelý 46letý muž se kriminalistům z Frýdku-Místku doznal, a to celkem k jedenácti činům krádeže motorové nafty z pracovních strojů. Staveniště či parkoviště si měl vždy předem vytipovat. Ke krádežím mělo docházet v ranních hodinách. Zhruba 1.300 l motorové nafty si měl odčerpat z nádrží zaparkovaných pracovních strojů za pomocí nástrojů a kanystrů. Tuto následně měl prodávat za zvýhodněnou cenu a svým jednáním si měl přilepšit o 12.000,- Kč. Celková škoda byla vyčíslena na bezmála 42.000,- Kč. Obviněný muž jako důvod svého počínání nakonec uvedl špatnou finanční situaci. 

Muži bylo sděleno obvinění ze spáchání trestného činu krádeže. Tohoto jednání se měl dopustit i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech potrestán. Nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
7. srpna 2019

vytisknout  e-mailem