Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Dopravní policisté si všimli vytékající kapaliny z kamionu – byla to zvířecí krev 

Na konci minulého týdne prováděli policisté z Dálničního oddělení Frýdek-Místek na silnici I/48 v blízkosti bývalého hraničního přechodu Chotěbuz kontrolu kamionové dopravy.

V dopoledních hodinách zastavili ke kontrole kamion přijíždějící ze sousedního státu, ze kterého z nákladového prostoru docházelo k úniku červené kapaliny. Policisté zjistili, že unikající kapalinou je zvířecí krev z převážených ostatků do kafilérie na území našeho státu.

Po tomto zjištění byli na místo přivoláni pracovníci Krajské veterinární správy. Na základě těchto skutečností nebyl řidič cizí státní příslušnosti s nákladem vpuštěn na naše území a byl policisty vrácen zpět. Dálniční policisté za porušení zákona o silniční dopravě uložili polskému dopravci kauci ve výši 20.000,- Kč. Řidič kamionu byl vyřešen v příkazním řízení a byla mu uložena pokuta ve výši 2.000,- Kč.

Kamion byl v době kontroly zatížen skoro 16 tunami zvířecích ostatků, které nebyly řádně uloženy, z tohoto důvodu docházelo k vytékání tekutin a znečišťování vozovky.

OT nprap. Karolína Bělunková
02. 06. 2021

vytisknout  e-mailem