Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek - Místek - Půl hodiny po činu zadrželi pachatele 

Policistům z obvodního oddělení Třinec se podařilo do půl hodiny od spáchání činu zadržet zloděje, který okradl spícího hosta. K incidentu došlo v neděli 9. října 2017 okolo půl desáté hodiny ranní v jedné z třineckých cukráren.

Zloděj využil spánku padesátiletého muže, se kterým seděl nějakou dobu u stolu. Okradený za muže dokonce zaplatil občerstvení a zkonzumované nápoje. V dobré víře mu také ukázal obsah své peněženky, ve které se mimo jiné nacházela i cizí měna. V momentě, kdy poškozený usnul a upadnul na zem, zloděj neváhal a zmocnil se jeho peněženky. Místo toho, aby pomohl svému hostiteli zpět na nohy, urychleně uvedenou provozovnu opustil a nechal se z místa odvést vozidlem taxislužby do nedalekého obchodního centra.

Jakmile po probuzení obsluhou cukrárny muž zjistil, že postrádá svou peněženku, požádal přítomné o oznámení skutku na linku 158. Třinečtí policisté záhy provedli ohledání místa činu a vytěžení možných svědků. Důkladná prověrka všech indicií a sesbíraných informací je přivedla na stopu podezřelého, který již v tu dobu směňoval bankovky ve výše uvedeném obchodním centru.

Jen několik desítek minut po činu pak šestačtyřicetiletý pachatel krádeže skončil v rukou našich policistů, kterým se po vystřízlivění k činu také doznal.

Silně ovlivněn alkoholem havaroval do silničního příkopu

Dvaačtyřicetiletému řidiči nákladního vozidla Renault bylo v těchto dnech sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý havaroval v katastru obce Bystřice  na komunikaci I/11 do silničního příkopu při údajném míjení se s protijedoucím vozidlem, v průběhu kterého měl najet nákladním vozidlem na pravý okraj pozemní komunikace a následně sjet do příkopu. Přivolaní policisté naměřili u podezřelého muže za použití analyzátoru alkoholu v dechu více jak tři promile alkoholu.

Jelikož muž způsobil ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, havárii, hrozí mu za jeho jednání trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Policisté Dopravního inspektorátu Třinec v souvislosti se zmíněnou havárii žádají o pomoc případné svědky, kteří dne 9. září okolo 18:30 hodin projížděli kolem této dopravní nehody, aby se se svým svědectvím obrátili na linku 974 742 251. Za spolupráci předem děkujeme.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
9. října 2017

vytisknout  e-mailem