Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Z baru si odnesl trezor s penězi 

K vloupání do prostor baru ve Frýdku-Místku došlo z 15. června 2018 na 16. června 2018. Neznámý pachatel nejdříve vypáčil zadní dveře z nákladové rampy objektu, přes které se dostal k uzamčené mříži. Tuto také zdolal a vypáčením zámku se mu podařilo dostat do provozovny baru. Pachatel prohledal vnitřní prostory objektu, kde ze skladu odcizil žlutý příruční trezor s obsahem. Dále se obohatil penězi, které našel ve sklenici v prostorách baru. Toto však pachateli nestačilo, proto se v provozovně pokusil vloupat do automatu na cigarety, což se mu nepodařilo. U automatu demontoval přední panel a následně se ho páčením pokusil otevřít. Poškozené společnosti tak způsobil odcizením peněz škodu téměř dvacet tisíc korun. 

V případě dopadení a prokázání viny hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.   

Pachatel odcizil mobilní telefon z kapsy kalhot

Na svou neopatrnost doplatil čtyřiadvacetiletý mladík, který svůj volný čas trávil o víkendu v baru ve Frýdku-Místku. Neznámý pachatel v nestřeženém okamžiku využil chvilky nepozornosti a odcizil poškozenému z jeho kapsy kalhot mobilní telefon, který byl uložen v pouzdře. Svým jednáním způsobil muži škodu za více jak pět tisíc korun.

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež, za což hrozí pachateli trest odnětí svobody v délce trvání až na dvě léta. 

prap. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
18. června 2018

vytisknout  e-mailem