Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Řidič se policejní hlídce přiznal, že je uživatelem drog 

Tuto sobotu ve večerních hodinách bylo policisty obvodního oddělení v Nošovicích kontrolováno v obci Dobrá osobní motorové vozidlo Mitshubishi, jehož pětatřicetiletý řidič policejní hlídce přiznal, že je uživatelem omamných a psychotropních látek. Policisté u řidiče následně provedli orientační dechovou zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, která vykázala negativní hodnoty. Pozitivní hodnoty byly však prokázány provedeným testem na přítomnost drog. To však nebyl jediný prohřešek, který policisté u řidiče zjistili. Muž se nejen dopustil přestupku v dopravě v podobě porušení dopravního značení, a to zákazu vjezdu všech motorových vozidel, ale navíc řídil osobní motorové vozidlo i přes platný zákaz řízení, který mu byl uložen rozhodnutím Magistrátu města Ostravy.

V současné době je s mužem vedeno zkrácené přípravné řízení, ve kterém mu může být uložen trest odnětí svobody až na tři léta.   

Muž kradl nejen u svého známého, okradl také spícího muže v restauraci

Devětatřicetiletého muže se podařilo třineckým policistům zadržet ještě téhož dne po tom, co měl okrást nejen spícího muže, ale také svého známého v době návštěvy. Pachatel měl za svým kamarádem přijít do jeho bytu v obci Třinec na konci minulého týdne v brzkých ranních hodinách, kde setrval necelé tři hodiny. Při odchodu od svého kamaráda měl navíc z bytu odnést i jeho peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí, kterou odcizil z jeho tašky. Krátce po svém odchodu se následně odebral do místní restaurace, kde měl okrást i spícího muže. Tomu odcizil mobilní telefon, který byl položen na stole v jeho těsné blízkosti. Před restaurací měl po této krádeži nabízet odcizený mobilní telefon k prodeji. 

Svým jednáním si tak měl přisvojit věci za více jak tři tisíce korun, a to i přesto, že byl již v minulosti za obdobné skutky odsouzen a potrestán Okresním soudem v Ostravě.

Muži bylo sděleno podezření z přečinu krádež, za což mu ve zkráceném přípravném řízení hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až na tři léta.     

nprap. Karolína Bělunková
Oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
15. ledna 2018

vytisknout  e-mailem