Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Zloděj peněženky byl dopaden 

Do deseti dnů od spáchání skutku se Frýdeckomísteckým policistům podařilo operativní činností vypátrat podezřelého muže. Ten využil chvilky nepozornosti třiapadesátiletého poškozeného a v jednom z baru ve Frýdku-Místku ze stolu měl odcizit volně položenou peněženku. V této se nacházely jak osobní doklady, tak i finanční hotovost. V polovině tohoto týdne bylo sedmačtyřicetiletému muži policisty sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádež a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu nyní hrozí pobyt za mřížemi až na dvě léta. 

A zase krádež v baru

Výše uvedená událost není však ojedinělá. Policisté se opět zabývají krádeží osobních dokladů. Tato se odehrála ve čtvrtek 30. srpna 2018 v nočních hodinách, kdy dosud neznámý pachatel využil nepozornosti ženy, která svou kabelku odložila na židli a nechala ji bez dohledu v jednom z nočních podniků ve Frýdku-Místku. Pachatel neváhal a kabelku si odnesl. Devětadvacetiletá žena tak přišla o osobní věci, jako jsou například mobilní telefon, občanský průkaz, finanční hotovost, ale také platební karty, které musela co nejdříve zablokovat. Svým jednáním neznámý pachatel způsobil ženě škodu přes šest tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek v současné době zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež a pro přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí pachateli po jeho dopadení trest odnětí svobody až na dvě léta. 

Chtěli bychom lidem připomenout, aby si dávali na své osobní věci pozor, nenechávali je bez dohledu a měli je stále při sobě. Opravdu stačí jen chvilka nepozornosti a můžete se tak stát oběťmi majetkové trestné činnosti. 
 

prap. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
31. srpna 2018

vytisknout  e-mailem