Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Při krádeži štípacích kleští byl zadržen pracovnicí prodejny, šestačtyřicetiletý muž řídil pod vlivem drog 

Ve zkráceném přípravném řízení bylo sděleno podezření 28letému muži z přečinu krádeže, které se měl dopustit včerejšího dne v dopoledních hodinách v prodejně s hobby nářadím ve Frýdku-Místku. Zaměstnankyně si během pracovní doby všimla muže, který si na prodejní ploše uschoval pod svou zimní bundu vystavené zboží, a to jeden kus štípacích kleští za více jak pět set korun. Následně, aniž by za toto zboží zaplatil, se pokusil odejít z prodejny. Pracovnicí byl však za pokladní zónou vyzván k navrácení odcizeného zboží, což pachatel také dobrovolně učinil. Muž byl následně po oznámení uvedeného skutku na místě zadržen policejní hlídkou obvodního oddělení Frýdek-Místek. Policisté navíc na místě zjistili, že podobného jednání se již v minulosti dopustil, za což byl odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu ve Frýdku-Místku. 

S přihlédnutím k uvedeným skutečnostem může být pachateli ve zkráceném přípravném řízení uložen trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců až do tří let. 

Šestačtyřicetiletý muž řídil pod vlivem drog

Včerejšího dne bylo také policisty obvodního oddělení ve Frýdku-Místku sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 46letému řidiči motorového vozidla. Uvedený muž byl policejní hlídkou kontrolován v měsíci únoru tohoto roku bezprostředně po zastavení svého vozidla. Řidič se na místě dobrovolně podrobil orientační zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle pomocí testeru DrugWipe, který vykázal pozitivní hodnoty. Pozitivní hodnoty týkající se ovlivnění omamnými a psychotropními látkami v těle u šestačtyřicetiletého řidiče byly následně také prokázány vyhotoveným lékařským vyjádřením.  

Za toto jednání může být muž ve zkráceném přípravném řízení potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti. 

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
7. března 2018

vytisknout  e-mailem