Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek - Místek - Recidivisti se vrátili zpět za mříže 

Třinečtí kriminalisté v minulých dnech sdělili obvinění dvěma mužům, kteří se měli dopouštět trestných činů majetkového charakteru.

V prvním případě bylo sděleno obvinění 43letému muži, který se měl v měsíci květnu v devíti případech vloupat do komerčních objektů, jako jsou například kanceláře, ale také do mateřské školy a rodinného domu. Z těchto si měl odnést například panel kódování zabezpečení objektu, finanční hotovost, klíče od osobního vozidla, notebook, ale také značkové hodinky. Škodu tak měl způsobit za více jak 130.000,- Kč. Ve většině případech do objektů vnikal za pomocí ručního nářadí. Při posledním vloupání měl muž odcházet z místa činu a po spatření policejní hlídky se dal na útěk. Proto se policisté z obvodního oddělení Třinec rozhodli muže zkontrolovat. Po pár metrech ho zadrželi a ztotožnili. Následně byl předán do rukou kriminalistů, kterým se doznal k opakovanému vloupání do objektů různého typu. Obviněný muž byl propuštěn z výkonu trestu před dvěma měsíci za jednání totožného charakteru. Na základě těchto skutečností je v současné době stíhán vazebně. 

V druhém případě policisté z obvodního oddělení Hnojník na konci měsíce května v nočních hodinách prováděli kontrolu chatovišť ve svém služebním obvodě. Náhodně zkontrolovali muže, ze kterého se posléze vyklubal 54letý recidivista páchající trestnou činnost majetkového charakteru. Vzhledem k tomu, že muži zákona podezřelého zadrželi přímo při pokusu vloupání do jedné z chat, proto jej předali do rukou kriminalistů. Muž se následně doznal k vloupání do sedmi rekreačních chat, do kterých se měl dostávat různými způsoby. Nejčastěji však přes rozbití skleněné výplně okna. Z těchto si měl odnést například cukrovinky v podobě perníků, čokolád, sušenek, ale také alkohol, fotoaparát, rádio a mimo jiné i pracovní nářadí jako je motorová pila, sekera, diamantový kotouč či aku vrtačka. Škoda v tomto případě dosahuje částky 55.000,- Kč. Po 14 dnech pobytu na svobodě tomu kriminalisté učinili přítrž a muže vrátili zpět za mříže. 

Oběma mužům bylo na konci měsíce května sděleno obvinění ze spáchání ze tří přečinů a to krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Jelikož měl 54letý muž zákaz pobytu na území Frýdeckomístecka, bylo mu také sděleno obvinění ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nyní oběma obviněným hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
6. června 2019

vytisknout  e-mailem