Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Whisky, to je moje gusto… 

Zálibu v alkoholu našel pravděpodobně zloděj, který před několika málo dny odcizil z chaty ve Frýdku-Místku whisky, vodku, koňáček a nepohrdnul také lahvinkou Becherovky. Po svém úlovku zavítal také do přilehlé garáže, kde po vypáčení petlice odcizil elektrické kolečko, takzvané motúčko. Jeho pozornosti neunikla ani pergola uzavřená plachtou a dřevěnými dveřmi. Ty vypáčil a z vnitřních prostor si pak odnesl ještě motorovou pilu.

Škoda, kterou způsobil majiteli chaty, se vyšplhala na více jak dvacet tisíc korun.

Chystal se snad na návštěvu?

To, zda se dvaadvacetiletý mladík z Frýdeckomístecka chystal navštívit své známé, policistům nesdělil. Obsah jeho lupu by tomu však mohl nasvědčovat. Z obchodního domu totiž v průběhu října odcizil deodorant, dvě láhve slivovice, tři láhve dvaačtyřicetiprocentní hruškovice a šest kusů mléčné čokolády. Jeho záměr mu však překazila vedoucí prodejny, která jej přistihla. Zboží tak putovalo zpět do prodejních regálů.

Návštěvy jiného druhu se však recidivista může ještě dočkat. Okresní soud mu totiž koncem měsíce března letošního roku uložil podmíněný trest odnětí svobody s výměrou osm měsíců, a to za obdobný trestný čin. Za trestný čin krádež může nyní skončit až na tři roky za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Sikorová
Tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
27. října 2017

vytisknout  e-mailem