Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Během spánku odcizil přítelkyni klíče od vozidla, se kterým havaroval… poté klíče vrátil zpět, „jakoby nic“ 

Podezření z přečinu neoprávněné užívání cizí věci sdělili v uplynulých dnech policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek třicetiletému muži, který si během spánku své přítelkyně „vypůjčil“ klíče od jejího vozidla a ač není držitelem patřičného řidičského oprávnění, rozhodl se bez vědomí jeho majitelky vozidlo užívat. Při návratu zpět však na mokré komunikaci při odbočování z ulice ČSA vlevo na ulici Vrchlického přejel do protisměru, kde levým bokem vozidla narazil do boku zde zaparkovaného vozidla Škoda Fabia.

Řidič poté na místě nezastavil, neoznámil událost příslušným orgánům a z místa nehody odjel zpět ke svému bydlišti, kde poškozené vozidlo zaparkoval na parkovišti a klíče od vozidla odnesl zpět do bytu. V důsledku nehody došlo k poškození blatníku, předních i zadních dveří a levého prahu vozidla Škoda a k poškození přední části nárazníku vozidla podezřelého muže.

Muž jízdou bez patřičného řidičského oprávnění a ujetím z místa nehody porušil ustanovení zákona o silničním provozu a zároveň se dopustil přečinu neoprávněné užívání cizí věci, za což může skončit až na dvě léta za mřížemi.

Řidič si ze zákazu nedělal těžkou hlavu

Třiatřicetiletý řidič z Brněnska neměl ještě dva a půl roku za volantem co pohledávat. Okresní soud v Brně mu začátkem letošního roku vyslovil zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny, který měl trvat celých šestatřicet měsíců. Muž nejenže porušil tento zákaz, ale za volant usedl pod vlivem drog. Policisté, kteří podezřelého kontrolovali včera před pátou hodinou odpolední ve Frýdku-Místku u sjezdu k přehradě Olešná, odhalili u muže přítomnost látky Amphetamine/Metamphetamine.

Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí, za který může být pachateli uložen trest odnětí svobody až na tři léta.

por. Mgr. Lenka Sikorová
Tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
8. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem