Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Recidivista se vrátil do vazební věznice za opakované loupežné přepadení 

Třinečtí kriminalisté na začátku tohoto týdne dopadli pětadvacetiletého recidivistu, který se měl od začátku letošního roku dopustit minimálně dvou loupeží. V prvním případě dne 10. ledna 2019 v noční době kolem třech hodin ve městě Třinec na ulici Komenského poblíž vchodu do jednoho z obytných domů měl přepadnout dvaadvacetiletého muže. Po tomto chtěl peníze, které měl u sebe. Poškozený se však od počátku bránil a peněženku pachateli nechtěl vydat. Proto mezi muži nejdříve začala slovní rozepře, po které následovalo fyzické napadení poškozeného. Po krátké potyčce přišel o svou peněženku s finanční hotovostí ve výši tří tisíc korun, osobní doklady a mimo jiné i platební kartu.  

Ve druhém případě v pátek dne 8. února 2019 po osmnácté hodině opět recidivista zaútočil. Tentokrát si vytipoval tři mladíky, kteří šli po ulici Jablunkovská ve městě Třinec, nedaleko vlakové stanice Třinec centrum. Podezřelý muž měl oslovit mladíky s tím, aby mu odevzdali veškerou finanční hotovost, kterou u sebe mají. Poté, co mu peníze nechtěli dát, jednoho z poškozených měl chytit za ruku a opakovaně se dožadovat peněz. V tom útočník zpozoroval, že druhý z poškozených drží v ruce tablet. Tohoto se chtěl zmocnit, začali se s mladíkem o tablet přetahovat, ale nakonec se mladíci ubránili a i s tabletem z místa utekli. Následně celou věc oznámili na tísňovou linku.

Kriminalisté operativní činností na základě popisu a způsobu provedení vytipovali možného pachatele, který byl 11. února 2019 zadržen. Muž se následně doznal k oběma skutkům. 

Pětadvacetiletému recidivistovi bylo sděleno obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Vzhledem k tomu, že již byl za stejný skutek v minulosti odsouzen a v současné době je ve zkušební době, hrozí mu za jeho jednání pobyt za mřížemi až na 10 let. Na svůj rozsudek si však počká ve vazební věznici v Ostravě, o které rozhodl Okresní soud ve Frýdku Místku včerejšího dne. 

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
14. února 2019

vytisknout  e-mailem