Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Pachatel krádeže peněženky byl dopaden 

Pachatel krádeže peněženky byl dopaden

Frýdecko-místečtí policisté dopadli pětapadesátiletého pachatele krádeže, který na konci měsíce března letošního roku na vlakovém nádraží ve Frýdku-Místku okradl jednasedmdesátiletého muže. Tomu v době čekání na příjezd vlaku, odcizil z kapsy bundy pánskou peněženku. V této měl cestující uschovánu finanční hotovost přesahující tři tisíce korun.  

Uvedený pachatel se této krádeže dopustil i přes to, že byl v minulosti za obdobný skutek rozsudkem Okresního soudu v Ostravě odsouzen a potrestán.   

Další pachatelé krádeží policistům „zatím“ unikají 

V těchto dnech došlo ke třem krádežím osobních věcí v prodejnách potravin.

V prvním případě o své osobní doklady a finanční hotovost přišel pětapadesátiletý muž na Třinecku, který v odpoledních hodinách dne 4. dubna 2017 odložil svou pánskou peněženku v blízkosti pokladního pásu, na který ukládal svůj nákup. Odcizením peněženky způsobil neznámý pachatel více jak tisíci korunovou škodu. 

Také pětatřicetiletá žena přišla o svou peněženku v době nákupu dne 6. dubna 2017 v odpoledních hodinách v jedné z prodejen potravin na Frýdecko-Místecku. Tu ji neznámý pachatel odcizil z volně odložené kabelky v době, co se žena věnovala nákupu. Peněženka obsahovala mimo finanční hotovost také osobní doklady a platební karty. Touto krádeží byla způsobena škoda v dosahující částce šest set korun.   

V posledním případě na svou nepozornost doplatila třiatřicetiletá zákaznice prodejny potravin na Třinecku. Neznámý pachatel jí dne 6. dubna 2017 v nestřeženém okamžiku z nákupního vozíku odcizil dámskou kabelku. V kabelce se mimo jiné nacházela peněženka s osobními doklady a finanční hotovostí, ale také mobilní telefon. V tomto případě byla majitelce kabelky způsobena více jak čtyř tisícová škoda. 

V případě dopadení pachatelů uvedených skutků a prokázání viny jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

nprap. Karolína Bělunková
Skupina tisku a prevence
Územní odbor Frýdek-Místek
07. dubna 2017

vytisknout  e-mailem