Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Za holicí strojek nezaplatil a uschovaný ve svém batohu jej vynesl z prodejny 

Šestadvacetiletý muž si na prodejní ploše jednoho z hypermarketů ve Frýdku-Místku uschoval do svého batohu holicí strojek, se kterým následně prošel přes pokladní prostor, aniž by za zboží zaplatil. Muž do prodejny vstoupil v odpoledních hodinách dne 17. září 2017, v oddělení elektra vzal z volného prodeje vystavenou krabici s holicím strojkem, se kterým zamířil do převlékacích kabinek. Zde holicí strojek za částku sedm set padesát korun z krabice vyndal a uschoval do svého batohu. Krabici následně vrátil na své místo a poté se vydal k pokladnám, kde zaplatil pouze za nákup uložený ve svém nákupním košíku. Po celou dobu jej však pomocí bezpečnostních kamer pozoroval pracovník ostrahy, který jej za pokladním prostorem zadržel. 

Této krádeže se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za obdobný skutek odsouzen rozsudkem Okresního soudu ve Frýdku Místku.

Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, ve kterém hrozí muži až tři roky za mřížemi. 

Během čtyř minut odcizil dámské jízdní kolo

Policisté obvodního oddělení ve Frýdku-Místku se v těchto dnech zabývají krádeží dámského jízdního kola, které bylo řádně zajištěno před jedním restauračním zařízením ve Frýdku-Místku. Dvaadvacetiletá žena o své jízdní kolo přišla během čtyř minut od doby, co jej uzamkla zámkem před restaurací. Přesně tak dlouho stačilo dosud neznámému pachateli, aby překonal zámek a růžovo bílé horské jízdní kolo za více jak třináct tisíc korun odcizil.   

Policisty byly v této věci zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádež, za což v případě dopadení může být pachateli uložen trest odnětí svobody v délce trvání až na dvě léta. 

Na vozidlo taxi služby dopadla pivní láhev

Pivní láhev, která dopadla na střechu vozidla taxi služby, způsobila provozovateli společnosti škodu za skoro deset tisíc korun. K události došlo v neděli krátce před druhou hodinou odpolední na ulici Janáčkova ve Frýdku-Místku. 

Policisté v současné době prověřují veškeré okolnosti případu, které by vedly ke zjištění a vypátrání pachatele uvedeného skutku. 

Pachatel se tímto jednáním dopustil přečinu poškození cizí věci, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Karolína Bělunková
Oddělení tisku a prevence Frýdek-Místek
18. září 2017

vytisknout  e-mailem