Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - „Pachatel měl plné ruce lupu, proto kompresor odhodil“ 

V sobotu v odpoledních hodinách policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek začali pátrat po neznámém pachateli, který měl vniknout do hospodářské budovy u rodinného domu na Frýdeckomístecku a z této si měl odnést zahradní techniku. Na pozemek se pachateli podařilo vniknout zřejmě přes oplocení, které poškodil a následně „navštívil“ hospodářskou budovu. Zde už nelenil a odnesl si benzínovou sekačku červené barvy a vzduchový kompresor modré barvy. Pachatel však přecenil své síly a tak ponechal část svého lupu přímo na útěkové cestě. Poškozený tak dodatečně našel svůj kompresor, ale s benzínovou sekačkou se musel rozloučit. Majiteli sekačky byla způsobena škoda dosahující téměř dvaceti pěti tisíc korun.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádež a přečin porušování domovní svobody za což pachateli hrozí po jeho dopadení trest odnětí svobody až na dvě léta.

„Pachatel si měl odcizenou platební kartou zaplatit nákup“

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek opět pátrají po neznámém pachateli, který využil v sobotu v nočních hodinách nepozornosti osmačtyřicetiletého muže a okradl ho o peněženku. Pachatel měl přistoupit v jednom z baru na Frýdeckomístecku k poškozenému a z kapsy kalhot dle zjištěných informacích vytáhnout peněženku, ve které měl osobní doklady, menší finanční hotovost a mimo jiné i platební kartu. Podezřelý však nelenil a s platební kartou měl na jedné z benzínových čerpacích stanic na Frýdeckomístecku zaplatit svůj nákup. Poškozenému muži tak vznikla škoda téměř sedm set korun.

Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což může hrozit pachateli po jeho dopadení pobyt za mřížemi až na dvě léta.

prap. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
16. července 2018

vytisknout  e-mailem