Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Sprejer poškodil několik vagónů 

Jablunkovští policisté prověřují jednání vandala, který v době od 25. září do 26. září 2017 poškodil v obci Návsí vlakový vůz tím, že barvou vytvořil sedmimetrový nápis, před který nastříkal ještě další obrazce.

V úterý 26. září pak bylo oznámeno další poškození, a to vlakové soupravy, přistavené na vlakovém nádraží. Dosud neznámý pachatel i zde vytvořil nápis, a to v délce devíti metrů.

Trestní zákoník stanoví za toto jednání trest odnětí svobody až na jeden rok.

Potřeboval sekeru, „vypůjčil“ si nůžky

Zručnost a zlodějský um rozhodně nepatří mezi dovednosti šestadvacetiletého zloděje, který se včera pokusil odcizit z prodejny železářství ve Frýdku-Místku sekeru. K tomu si z prodejní plochy „vypůjčil“ nůžky na živý plot, kterými se pokusil odstřihnout bezpečnostní čip, což se mu však nepovedlo. Sekeru si spolu s čipem uschoval pod oblečení, a aniž by za zboží zaplatil, pronesl jej přes pokladní zónu. 

Poté,  co spustil alarm u bezpečnostního rámu, jej zadrželi zaměstnanci prodejny. Ke krádeži si tak navíc přičetl i účet za zničení ostří nůžek.

Vloupal se do rozestavěné budovy

Škodu ve výši téměř sedmdesát tisíc korun způsobil dosud neznámý pachatel, který se v uplynulých dnech vloupal do rekonstruované budovy ve Frýdku-Místku. Dovnitř vnikl pravděpodobně skrze uzavřené zajištěné okno. Z vnitřních prostor pak odcizil elektroinstalační materiál v hodnotě třiceti tisíc korun a nářadí v podobě vodováh, prodlužovacích kabelů, sekery, kladiva a dalšího náčiní. 

Policisté provedli na místě ohledání, včetně sběru potřebných stop a důkazů, které budou nyní vyhodnocovány. Po dopadení hrozí pachateli za trestný čin krádež až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
27. září 2017

vytisknout  e-mailem