Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Ze zásuvky stolu v ordinaci odcizil finanční hotovost 

Na konci minulého týdne byla na obvodní oddělení ve Frýdlantu nad Ostravicí oznámena krádež finanční hotovosti z lékařské ordinace. Dosud neznámý pachatel během pracovní doby ve volně přístupných prostorách ordinace odcizil z neuzamčené zásuvky stolu osobní pokladnu, ve které se nacházelo skoro třicet tisíc korun. Policisté v současné době prověřují veškeré okolnosti směřující k ustanovení pachatele uvedeného skutku. 

V případě dopadení pachatele mu může být za tento čin uložen až dvouletý trest odnětí svobody.

V restauraci přišla o svou bundu i kabelku

Na obvodní oddělení ve Frýdku-Místku byla třiapadesátiletou poškozenou ženou oznámena krádež dámské bundy a kabelky, ke které došlo v brzkých ranních hodinách dne 21. října 2017 v restauračním zařízení v obci Frýdek-Místek. O osobní věci přišla majitelka v době, co se na krátkou chvíli vzdálila od svého stolu, kde zanechala kabelku s bundou bez dozoru. Pachatel využil nepřítomnosti majitelky a spolu s dámskou bundou odcizil také kabelku, ve které se nacházela mimo jiné finanční hotovost, osobní doklady, platební karta a mobilní telefon. Touto krádeží byla poškozené ženě způsobena škoda v dosahující výši deset tisíc korun. 

Za přečin krádež a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tak může být pachatel potrestán až dvouletým trestem odnětí svobody.  

nprap. Karolína Bělunková
Oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
23. října 2017

vytisknout  e-mailem