Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Tragická dopravní nehoda na Návsí 

Včerejšího dne 18. září 2018 před 21 hodinou na silnici III. třídy v katastru obce Návsí, okres Frýdek-Místek došlo ke střetu osobního vozidla s hydraulickým jeřábem. Řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Felicie řídil ve směru od obce Milíkov na obec Návsí. Řidič svým vozidlem zezadu narazil do naložených dřevěných klád na před ním jedoucím hydraulickým jeřábu. Muž osobního vozidla (ročník 1998) v důsledku nárazu utrpěl zranění neslučitelná se životem. Řidiči jeřábu (ročník 1974) byla na místě provedena odborná dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Okolnosti této tragické události nyní intenzivně prověřují třinečtí kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty.

Anonym ohlásil umístění bomby

Krátce po třinácté hodině včerejšího dne Policie ČR přijala oznámení o uložení nástražného výbušného systému v budově hotelu Steelhouse v Třinci. Vzhledem k uvedeným skutečnostem byly do akce nasazeny desítky policistů včetně městské policie. Policisté z bezpečnostních důvodů evakuovalo asi 300 osob, uzavřeli nejbližší okolí, přičemž v místě události došlo k omezení dopravy. V budově hotelu byla následně provedena pyrotechnická prohlídka. Žádný nástražný výbušný systém nebo podezřelý předmět nebyl nalezen. Bezpečnostní opatření bylo ukončeno okolo 16 hodiny. Provoz v dotčených lokalitách se vrátil do normálu. Případem se dále policie zabývá a poznatky vedoucí k osobě, jež oznámila uložení bomby v hotelu Steelhouse v Třinci nyní prověřujeme. 

Policisty obvodního oddělení Třinec byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin šíření poplašné zprávy, za což pachateli po jeho dopadení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. 

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
19. září 2018

vytisknout  e-mailem