Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Sušenky s přídavkem marihuany „zamávaly“ s pracovníky firmy 

Kriminalisté z Územního odboru policie Frýdek-Místek sdělili obvinění osmatřicetiletému muži, který měl vyrobit sušenky s přídavkem marihuany, které poté nabídl svým spolupracovníkům ke konzumaci. Obviněný si dle dosud zjištěných informací opatřil tuk či jinou ingredienci s přídavkem marihuany, který poté použil k výrobě domácích sušenek. Ty pak s vědomím, že obsahují tuto psychotropní látku, přinesl do výrobní dílny ve Frýdlantu nad Ostravicí svým spolupracovníkům k ochutnání. Tuto nabídku využilo asi osm pracovníků. U čtyř z nich se však záhy začaly projevovat potíže, se kterými museli být převezeni k jednorázovému ošetření do nemocnice. Odběry krve pak prokázaly přítomnost THC, která byla rovněž prokázána ve zbytku sušenek.

Za uvedené jednání hrozí muži trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let.

Za líbání musel zaplatit

O tom, že některé známosti nekončí vždy happy endem, se koncem ledna přesvědčil dvacetiletý mladík z Frýdeckomístecka. Toho během líbání nemile překvapila jeho společnost, se kterou se seznámil v baru ve Frýdku-Místku. Při ranním doprovázení využila o tři roky starší žena jeho momentální indispozice a v průběhu líbání jej začala šacovat. Toho si však poškozený muž všiml a okamžitě společnici odstrčil. Ta však již bohužel stihla z jeho kapsy vytáhnout obal s občanským a řidičským průkazem, včetně platební karty. Odcizené věci si uložila do kapsy své bundy, kterou poté předala dalšímu muži, který se na místě nacházel. Za vrácení věcí požadovala tato dvojice po muži finanční hotovost 500 Kč. S tím samozřejmě okradený mladík nesouhlasil a výměnou jim nabídl stravenku a dvě stě korun. Ač nedosáhli svého, spokojili se s touto nabídkou a věci vrátili zpět svému majiteli.

Prověřováním případu bylo zjištěno, že se žena uvedeného jednání dopustila i přesto, že byla v posledních třech letech za stejný nebo obdobný čin pravomocně potrestána. Nyní ji za trestné činy krádež a podílnictví hrozí až čtyři roky za mřížemi. 

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství Moravskoslezského kraje
9. února 2018

vytisknout  e-mailem