Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Opatrně při nahlížení do cizí konverzace 

Jablunkovští policisté sdělili včerejšího dne podezření hned ze dvou trestných činů devětadvacetiletému muži a čtyřiadvacetileté ženě, kteří využili nepozornosti jejich známé, která si zapomněla na jejich počítači odhlásit svůj facebookový účet a odešla. Podezřelí využili tohoto stavu a do profilu spolu neoprávněně nahlédli, přečetli si konverzaci, která probíhala mezi matkou jednoho z nich a uvedenou známou, přičemž část obsahu této konverzace upravili a přeposlali dále.

Tímto jednáním se dopustili přečinu porušení tajemství dopravovaných zpráv a také přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací, za což jim hrozí až dva roky za mřížemi.

Odcizil vytěžené dřevo

Dosud neznámý pachatel odcizil v uplynulých dnech smrkové dřevo, které bylo uloženo a připraveno k odvozu v obci Ostravice. Z lesního pozemku tak zmizelo několik kubických metrů dřeva v délce šest metrů, průměru kulatiny od 20 cm do 60 cm.

Policisté z obvodního oddělení Frýdlant nad Ostravicí již ve věci zahájili úkony trestního řízení a nyní prověřují všechny okolnosti této krádeže.

por. Mgr. Lenka Sikorová
Tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
21. prosince 2017

vytisknout  e-mailem