Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Odcizil fenku i se štěňaty, Sjel na pastvinu a začal utíkat... 

Vloupal se do stánku s květinami

Dosud neznámý pachatel se z pondělí na úterý vloupal ve Frýdku-Místku do květinového stánku, ze kterého odcizil patnáct kusů svíček na baterky a drobnou finanční hotovost. Dovnitř se dostal pravděpodobně skrze otvor v obložení, který si vytvořil dosud nezjištěným předmětem.

Za trestný čin krádež spáchanou vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta.

Sjel na pastvinu a začal utíkat

Podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání bylo včerejšího dne sděleno padesátiletému muži z Jablunkovska. Ten měl v pondělí 18. září 2017 řídit vozidlo Mitsubishi v obci Návsí, kde si ho povšimla policejní hlídka jedoucí v protisměru. Zaujal je tím, že nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem. Policisté se tak za tímto řidičem vydali a po krátké chvíli se jej pokusili předepsaným způsobem zastavit, a to za pomoci nápisu STOP. Řidič však na zákonné výzvy nereagoval a pokračoval v jízdě dále až k pastvině, kde vozidlo zastavil a dal se na útěk. Po zadržení muže bylo zjištěno, že vozidlo řídil, ač věděl, že mu byl Městským úřadem Jablunkov uložen zákaz řízení pro všechny skupiny v délce trvání čtrnácti měsíců. Odborným měřením bylo navíc zjištěno, že je muž ovlivněn alkoholem. Dechová zkouška prokázala při prvním měření 0,80 promile alkoholu v dechu, při dalším měření se hodnota mírně snížila.

Odcizil fenku i se štěňaty

Policisté z obvodního oddělení Palkovice se od úterka zabývají případem krádeže psů, ke které mělo dojít z pondělí na úterý v obci Palkovice. Zloděj majiteli odcizil ze chléva u rodinného domu fenku Německého trpasličího špice se dvěma štěňaty. Jejich hodnota byla vyčíslena na patnáct tisíc korun.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
20. září 2017

vytisknout  e-mailem