Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - I ženy jezdí pod vlivem alkoholu či omamných a psychotropních látek 

Vykrádači aut stále řádí

Mrazivé počasí, které v posledních dnech v našich končinách panuje, neodrazuje zloděje, kteří téměř dennodenně vyrážejí do ulic a často odchází s tučným úlovkem. Své o tom ví majitel vozidla značky Mercedes, který přišel během několika minut o více jak šedesát tisíc korun, které ponechal ve vozidle v obci Krmelín, na parkovišti jednoho z místních penzionů. Zloději pak stačilo rozbít okénko a vniknout dovnitř. Mimo finanční ztrátu mu byla způsobená také škoda poškozením vozidla v odhadované výši pěti tisíc korun.

Parkoviště restaurace si vyhlédl jako svůj objekt i další zloděj, který v obci Frýdek-Místek rozbil přední okno osobního motorového vozidla Audi, ze kterého odcizil přístroj v hodnotě dvaceti tisíc korun. Celková škoda tak dosáhla částky čtyřiceti tisíc korun.

„Štěstí“ měl naopak majitel vozidla VW Passat, do kterého se pokusil vloupat v obci Lískovec neznámý pachatel, a to za použití neznámého předmětu, kterým opakovaně páčil místo okolí zámku předních dveří. Svým počínáním se mu však jen podařilo poškodit karoserii a zámek dveří v hodnotě třiceti tisíc korun.

 

I ženy jezdí pod vlivem alkoholu či omamných a psychotropních látek

Mladá žena usedla za volant svého osobního motorového vozidla i přesto, že byla značně ovlivněna alkoholem. Její jízda ale neunikla pozornosti policistů speciální pořádkové jednotky, kteří ji ve Frýdku-Místku na ul. Ostravské dne 7. února 2017 v odpoledních hodinách zastavili a následně u ní provedli odborné měření na přítomnost alkoholu v dechu. Dvacetiletá žena nadýchala více jak dvě promile.

Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí ženě trest odnětí svobody až jeden rok.  

Druhou hříšnicí je také devětadvacetiletá řidička motorového vozidla, která byla při jízdě ovlivněna návykovou látkou. V nočních hodinách byla dne 7. února 2017 v obci Bystřice zastavena a kontrolována třineckými policisty. Tito v rámci běžné silniční kontroly u ženy zjistili nejen ovlivnění látkou metamfetamin a amfetamin, ale také to, že má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, vydaný Městským úřadem v Třinci.  

Za toto jednání jí hrozí až tří letý pobyt za mřížemi 

 

Zdravotní sestře odcizil notebook

Několika minut nepozornosti vyžil ve svůj prospěch dosud neznámý pachatel, který v objektu zdravotního zařízení v Třinci vstoupil do kanceláře zdravotní sestry, ze které odcizil notebook včetně nabíjecího adaptéru, v celkové hodnotě dvacet tisíc korun.

Po dopadení hrozí pachateli za trestný čin krádež trest odnětí svobody v délce trvání až dvou let.

 

U krádeží ještě zůstaneme…

Dosud neznámý pachatel překonal v obci Frýdek-Místek oplocený pozemek rodinného domu, kde z přilehlých prostor odcizil dětské horské kolo a pánské kolo, které byly k sobě uzamknuty lankovým zámkem. Zloději však tato překážka nečinila problém a odcizil kola i s tímto zámkem.

 

 

nprap. Karolína Bělunková
Skupina tisku a prevence
Územní odbor Frýdek-Místek
10. února 2017

vytisknout  e-mailem