Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Pracovníka ostrahy slušně pozdravil, poté si do tašky uschoval zboží, za které nezaplatil 

Sedmačtyřicetiletý muž se v průběhu měsíce června tohoto roku opakovaně vracel do jedné z prodejen v obci Třinec, odkud měl ve čtyřech případech odcizit zboží za více jak dvanáct tisíc korun. Pachatel si však měl při poslední návštěvě počínat velmi nestandardně. Pracovník bezpečnostní služby uvedl, že při procházení uličkou elektra zaregistroval zákazníka, který na sebe upozornil tím, že jej zřetelně pozdravil. Na bezpečnostních kamerách poté stejného muže spatřil, jak si z regálu bere mobilní telefon a tento uschovává do své tašky. Do té měl také ukrýt i pánské kraťasy, ponožky a světlo k jízdnímu kolu. Na pokladně však zaplatil pouze za potraviny a s ukrytým zbožím se následně pokusil opustit prodejnu. V tom mu chtěl zabránit pracovník bezpečnostní agentury, kterému se pachatel vysmekl a začal utíkat. Zadržen byl až policisty obvodního oddělení Třinec, kteří jej dopadli u hlavního vstupu obchodního domu. 

V průběhu prověřování uvedeného skutku bylo zjištěno, že si obdobným počínáním měl pachatel z prodejny postupně odnést na několik kusů mobilních telefonů a pánské oblečení. 

Jelikož se muž uvedeného jednání dopustil opakovaně, hrozí mu ve zkráceném přípravném řízení až tříletý trest odnětí svobody

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
29. června 2018

vytisknout  e-mailem