Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - 4 řidiči řídili přes platný zákaz řízení 

Během 4 dnů od 5. června 2021 do 8. června 2021 policisté územního odboru Frýdek-Místek v rámci běžných silničních kontrol zjistili, že 4 řidiči řídili motorová vozidla i přes platný zákaz řízení.

Jeden z nich dokonce před policejní hlídkou ujížděl na motocyklu. Dvěma z kontrolovaných byly navíc orientačním testem na přítomnost omamných a psychotropních látek naměřeny pozitivní hodnoty.

Ve třech případech se jednalo o řidiče, kteří byli kontrolováni třineckými policisty, jednalo se o dva řidiče osobních vozidel a jednoho motocyklistu. Ten dne 5. června 2021 v nočních hodinách řídil motocykl v obci Guty a kontrole policistů se snažil vyhnout tím, že se kontrolujícím policistům pokusil ujet. Nereagoval na znamení k zastavení a před policejní hlídkou ujížděl obcí asi jeden kilometr. V ujíždění na motocyklu následně pokračoval po poli, kam ze silnice náhle odbočil. Když ujel zhruba 200 metrů, motocykl odhodil a začal utíkat směrem k lesu. Policisté jej i přes značný náskok zanedlouho dostihli a zadrželi. 26letý muž nejen že řídil přes vyslovený platný zákaz řízení, který mu byl uložen Magistrátem města Třinec, navíc vykázal pozitivní hodnoty na přítomnost omamných a psychotropních látek.

Posledního ze čtveřice řidičů, kteří porušili zákon, kontrolovala policejní hlídka z Oddělení hlídkové služby Frýdek-Místek dne 7. června 2021 v ulicích města Frýdek-Místek.

Všichni řidiči s ohledem k tomu, že usedli za volant motorového vozidla, nebo na motocykl, mařili výkon rozhodnutí orgánu veřejné moci tím, že vykonávali činnost, která jim byla taktovým rozhodnutím zakázána.

vytisknout  e-mailem