Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Po krádeži peněz zadržen do několika minut 

Rychlá práce hlídky SPJ a policistů z obvodního oddělení Frýdek-Místek vedla k zadržení podezřelého jen několik minut po odcizení peněz

S nepříjemným a zřejmě i nečekaným zážitkem se tento víkend setkal 43letý muž, který chtěl koupit koloběžku. Vše začalo tím, že reagoval na inzerát přes internet. Tam neznámý muž prodával elektrokoloběžku za 16.000 korun. Po následné komunikaci si domluvili schůzku na druhý den, tedy na 12. listopadu 2023 ve Frýdku-Místku ve večerních hodinách. Jakmile se muži potkali, prodávající se měl hned ujistit, že kupující není žádný podvodník a zda opravdu má u sebe peníze. Muž řekl, že o elektrokoloběžku má opravdu zájem a z kapsy vyndal finanční hotovost. Nestačil ani zareagovat, jakou rychlostí se jich neznámý muž zmocnil. Měl mu je vytrhnout z ruky a utéct neznámo kam. Zpočátku ho začal pronásledovat, ale neznámý pachatel byl během okamžiku mimo dohled. Poškozený muž následně celou událost oznámil na linku 158, a to včetně pachatelova popisu.

Na místo se ihned vydaly policejní hlídky, které začaly s propátráváním okolí. Díky perfektnímu popisu od poškozeného policisté ze speciální pořádkové jednotky spatřili možnou podezřelou osobu, která odpovídala popisu. Proto se ji rozhodli zkontrolovat. Během okamžiku se na místo také dostavili policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek, kteří už díky osobní znalosti věděli, že se jedná o jim dobře známého recidivistu. Následně se spojili s poškozeným, který potvrdil, že právě tento muž mu měl odcizit peníze. Podezřelý byl zadržen a při prohlídce také byly nalezeny odcizené peníze. Díky rychlé a dobré práci policistů byly již peníze vráceny zpět do rukou poškozeného.

Ve zkráceném přípravném řízení bylo 35letému muži sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Podezřelý muž využil svého zákonného práva a nevypovídal. Vzhledem k tomu, že byl v posledních dvou letech za stejný čin již odsouzen a potrestán, tak mu nyní hrozí v případě odsouzení až tři roky vězení. V rejstříku trestu má již 10 záznamů.

dne 15. listopadu 2023

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem